Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'de 65nm ve altı çip üretimini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını aktardı.

Selçuk Bayraktar'dan dev iddia: Türkiye artık onu da üretecek Selçuk Bayraktar'dan dev iddia: Türkiye artık onu da üretecek

Bakan Kacır  Batarya üretimine verilecek destekleri  de açıklayarak "Türkiye, yüksek teknoloji üretim üssü olacak" ifadelerini kullandı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih, küresel çip pazarının geçtiğimiz yıl 600 milyar doları aştığını belirterek, şunları aktardı;  ''HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programıyla ülkemizde 65nm ve altı çip üretimini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Sermaye katkısı ve hibe destekleri de içeren 5 milyar dolarlık kaynakla, otomotiv, beyaz eşya, elektronik, savunma ve havacılık gibi alanlarda ihtiyaç duyduğumuz çiplerin Türkiye’de üretilmesini sağlayacağız. Küresel çip pazarı geçtiğimiz yıl 600 milyar doları aştı. Yapay zekanın gelişimiyle birlikte hızla büyüyen bu alanda Türkiye olarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak ve ihracat kabiliyeti geliştireceğiz.”

Editör: Nehir Durdağı