Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen Malatya'daki konut projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, yavaş ilerleyen çalışmalar hakkında kendisine iletilen bir şikayetin ardından, müteahhitlerin performansını eleştirerek sert bir uyarıda bulundu.

Osmaniye'de şok eden olay: Yaşlı adamı acımasızca dövdü Osmaniye'de şok eden olay: Yaşlı adamı acımasızca dövdü

"Teminatını Hemen Yakıyorsun"

 Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2022 depremlerinden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan Bakan Kurum, Malatya'daki konut çalışmalarını denetlerken bir vatandaşın şikayeti üzerine tepkisini açıkça dile getirdi. Kurum, yanındaki görevliye dönerek, "İşi yapmayan müteahhitler varsa teminatını yakıyorsun, iptal ediyorsun. Ya yapıyor ya da iptal ediyorsun. Öyle yok. Bir daha geldiğimde bu durumu duymayacağım," dedi.

Deprem Bölgelerinde Çalışmalar Hızlanacak

 Bakan Kurum’un bu sert çıkışı, depremden etkilenen bölgelerdeki konut projelerinin hızlandırılması gerektiğine dair net bir mesaj olarak yorumlandı. Depremzedelerin barınma ihtiyacının bir an önce karşılanması için yapılan bu uyarı, projelerin daha sıkı bir denetim altına alınacağını gösteriyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı