Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyon oranının %52'ye gerilemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Şimşek, dezenflasyon sürecinin belirginleştiğini ve yıllık enflasyonun son 3 ayda 23,5 puan düşerek %52 seviyesine indiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, geçici unsurların etkisiyle ağustos ayında aylık enflasyonun %2,5, yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar hariç tutulduğunda ise %1,4 olarak gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, aylık gıda enflasyonunun 4 yıl sonra ilk kez negatif olduğunu ifade etti. Şimşek, güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle yılın son çeyreğinde enflasyonda daha fazla düşüş beklediklerini kaydetti.

Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı! Uzman isim İslam Memiş, "Şimdiden söylüyorum, uyarmadı demeyin" diyerek açıkladı!

Program hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığın altını çizen Şimşek, özel sektörün maliyet ve stok yönetimini iyileştirerek, verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanmasının önemini vurguladı.