Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Londra'daki temasları, JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılar kapsamında devam ediyor ve bu görüşmelerde yüzlerce yatırımcıyla bir araya geliyor.

Londra'da Chatham House düşünce kuruluşunun düzenlediği  etkinlikte Türkiye'nin enflasyonla mücadelede sürdürülebilir ve güçlü bir dezenflasyon sürecinin eşiğinde olduğunu belirtti. Enflasyonun bu yıl düşük 40'lı veya yüksek 30'lu seviyelere, gelecek yıl orta onlu seviyelere ve bir sonraki yıl tek haneli seviyelere gerileyebileceğini aktardı.

iPhone 16 için geceyarısı kuyruğa girenlerin kim oldukları ortaya çıktı iPhone 16 için geceyarısı kuyruğa girenlerin kim oldukları ortaya çıktı

Şimşek, piyasa oyuncularının da oluşturulan programa olan güvenlerinin arttığını ve enflasyonu düşürme hedefine ulaşabileceklerine inanmaya başladıklarını ifade etti. Türkiye'nin neden BRICS'e üye olmadığı sorusuna cevap olarak, Türkiye'nin ana ortağının Avrupa Birliği (AB) olduğunu ve AB'den ayrılamayacaklarını belirtti. 


 

Editör: Nehir Durdağı