Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mazerete bağlı yer değişikliği için başvuruda bulunan ancak tercih ettikleri eğitim kurumlarına ataması yapılamayan öğretmenler için yeni bir duyuru yaptı. Bu öğretmenlerin, 22-23 Ağustos tarihlerinde sistem üzerinden tekrar başvuru yapabileceği ve 26 Ağustos'ta atamalarının gerçekleştirileceği bildirildi.

MEB 81 ilde harekete geçti! Okullarda yeni dil eğitimi uygulaması başlıyor MEB 81 ilde harekete geçti! Okullarda yeni dil eğitimi uygulaması başlıyor

Öğretmenlerin Talepleri Büyük Oranda Karşılandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mazerete bağlı yer değişikliği kapsamında başvuruda bulunan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun taleplerinin karşılandığını açıkladı. Ancak tercih ettikleri kurumlara ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenler için ek bir süreç başlatıldı. Bu öğretmenlerin, mazeretlerinin bulunduğu ildeki eğitim kurumlarına atamaları yapılacak.

Yeni Başvuru ve Atama Süreci

Bakanlık, atama sürecinde tercih ettiği eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması için ek bir başvuru süreci başlattı. 22-23 Ağustos tarihlerinde sistem üzerinden alınacak başvurular sonrası atamalar 26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Bakan Tekin'den Öğretmenlere Destek

Bakan Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ataması gerçekleşen öğretmenlere hayırlı olsun dileklerini iletti. Öğretmenlerin taleplerini mümkün olduğunca karşılamanın, huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamı sağlamanın öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Tekin, 2024 yaz tatili döneminde mazerete bağlı yer değişikliği için başvuruda bulunan öğretmenlerin taleplerini karşılamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Editör: İrem Nur Kaya