Türkiye'de Instagram'a getirilen erişim engeli sonrası kullanıcılar platformun geleceğiyle ilgili endişe duymaya başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Instagram'ın mahkeme kararlarını uygulamaması halinde istenmeyen sonuçların doğabileceğini belirtti.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması belli oldu TÜİK açıkladı: Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması belli oldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram'a getirdiği erişim engeli, büyük tepkiyle karşılanmış ve platform kısa süre sonra yeniden erişime açılmıştı. Bu gelişmelerin ardından Bakan Tunç, katıldığı bir canlı yayında, Instagram'ın tekrar kapatılıp kapatılmayacağına dair soruları yanıtladı.

"Türk Hukukuna Saygı Şart"

Tunç, Instagram'ın Türkiye'deki yasal talepleri yerine getirmemesi durumunda platformun tekrar kapatılabileceğini belirtti. Çocuk istismarı, terör propagandası gibi suçlarla ilgili mahkeme kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Tunç, bu kararların ihlali durumunda para cezaları, reklam yasakları ve bant genişliği daraltma gibi kademeli yaptırımlar uygulanabileceğini ifade etti.

Bakan Tunç, "Sosyal medya şirketlerinin Türk hukukuna saygı göstermesi gerekir. Eğer bu adımlar atılmazsa, istemediğimiz bir durum ortaya çıkar. Milyonlarca insanın kullandığı bir platformun kapatılmasını ister miyiz? Elbette ki istemeyiz," dedi.

Editör: İrem Nur Kaya