Bakan Tunç’tan Mahmut Tanal’a: “Yanlış Yerde Eylem Yapmış”
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın Adalet Bakanlığı önünde başlattığı çadırlı eyleme ilişkin açıklamada bulundu. Tunç, Tanal’ın eylemini yanlış adreste gerçekleştirdiğini belirtti.
Tanal, tutuklanan üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla Adalet Bakanlığı binası önüne çadır kurarak eylem başlatmış ve sabaha kadar nöbet tutacağını açıklamıştı. Ancak Bakan Tunç’a göre Tanal, Adalet Bakanlığı binası yerine restorasyonda olan Yargıtay binası önünde eylem yaptı.
“Çay da Söylerdik, Yemek de”
Konuyla ilgili konuşan Yılmaz Tunç şunları söyledi:
“Mahmut Bey yanlış yerde eylem yaptı. Bizim binamız arka tarafta, o ise restorasyondaki Yargıtay binasının önüne gitmiş. O soğukta, yağmurda çadırda kalmasını istemezdik. Haber verseydi, bakanlığa davet ederdim; çay da söylerdik, yemek de.”
Tunç, Adalet Bakanlığı’nın gerçek konumunun Kızılay’a bakan cadde üzerindeki eski bina olmadığını, Tanal’ın bu konuda yanıldığını da vurguladı.