EKONOMİ

Bakan Uraloğlu açıkladı! Havayolu ulaşımında hızlı gelişim gösterdik

Trabzon Havalimanı'nın 3 bin 77 m² büyüklüğündeki yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve 860 m² büyüklüğündeki CIP binası açıldı.

Trabzon Havalimanı'nın yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer yetkililer katıldı.

"Türkiye, Uluslararası Havayolu Ağında Merkez Konumuna Yükseldi"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'nin uluslararası havayolu ağında Avrupa'nın en önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti. Ersoy, "Göreve geldiğimizden bu yana havayolu taşımacılığının turizm alanındaki önemini vurguladık ve bu alanda önemli adımlar attık," dedi. Ayrıca Trabzon'a yönelik turizm altyapı yatırımlarına son 22 yılda 528 milyon TL destek sağlandığını ifade etti.

Trabzon Havalimanı Büyümeye Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Trabzon Havalimanı'nın tarihi gelişimini anlatarak, yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının havalimanının kapasitesini artıracağını belirtti. Uraloğlu, "Trabzon Havalimanı 2023 yılında 3,5 milyon yolcuyla Türkiye'nin en yoğun havalimanlarından biri oldu. Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladık" dedi.

Türkiye’nin Havayolu Başarısı

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin havayolu ulaşımında dünyada en hızlı gelişim gösteren ülkelerden biri olduğunu belirterek, "2024 yılının ilk 7 ayında 129 milyon 738 bin 772 yolcu hava yolu ile seyahat etti. Bu yıl 230 milyonun üstünde yolcu taşıyacağımızı öngörüyoruz" dedi.

Açılış töreni, yapılan duaların ardından yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının açılışı ile sona erdi.