YAŞAM

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'de internet abone sayısı kaça yükseldi!

Türkiye'de internet kullanımı hızla artıyor. 2023 yılı itibarıyla internet abone sayısı 93 milyonu aştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dijitalleşme alanındaki hızlı gelişimini gözler önüne seren 2023 yılı elektronik haberleşme sektörü verilerini paylaştı. Uraloğlu, Türkiye'nin son 22 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına yaptığı 275 milyar dolarlık yatırımın meyvelerini topladığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’de internet kullanımının son dört yılda yüzde 15,7 artarak nüfusun yüzde 87,1’ine ulaştığını belirtti. Bu oran, dünya ortalamasının oldukça üzerinde bir seviyede. Sabit ve mobil genişbant internet abone sayısının ise geçen yıla göre yüzde 2,9 artarak 93,3 milyona ulaştığını ifade etti. Bakan, “Mobil genişbant abonelerinin sayısı 73,7 milyon, sabit genişbant abonelerinin sayısı ise 19,6 milyon oldu” dedi.

Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında sabit internet yaygınlığını en hızlı artıran ülke olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, bu alanda yıllık ortalama artışın yüzde 2,2 olduğunu belirtti. Ayrıca, elektronik haberleşme sektöründeki gelirlerin bir önceki yıla göre yüzde 72 artarak 224,6 milyar liraya ulaştığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu'nun bu açıklamaları, Türkiye’nin dijitalleşme alanındaki başarısını ve altyapı yatırımlarının olumlu sonuçlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.