Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'ndaki son durumu değerlendirmek üzere sahada incelemelerde bulundu. Projenin 2028 yılının ilk yarısında tamamlanacağını belirten Uraloğlu, hattın 142 kilometre uzunluğunda olduğunu ve saatte 250 kilometre hızla çalışacak yeni çift hatlı, elektrikli ve sinyalli bir sistem kurulacağını ifade etti. Bu proje tamamlandığında, Ankara-Kayseri arasındaki seyahat süresi 7 saatten sadece 1 saat 45 dakikaya inecek.

Bakan Uraloğlu, güzergah boyunca inşa edilen 21 tünel, 18 demiryolu köprüsü, 224 menfez ve 119 alt ve üst geçidin de projeye dahil olduğunu belirtti. Projenin yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip olacağını vurgulayan Uraloğlu, bu durumun iki şehir arasındaki turizm ve ticareti canlandıracağını söyledi. Ayrıca, proje sayesinde yılda yaklaşık 242 milyon avro tasarruf edileceği öngörülüyor.

FED'den yıllar sonra gelen tarihi faiz kararı FED'den yıllar sonra gelen tarihi faiz kararı

Projenin, Türkiye'nin doğu-batı ekseninde güçlü bir demir yolu koridoru oluşturma hedefinin önemli bir parçası olduğunu belirten Uraloğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile entegre olacak bu yeni hat sayesinde, Kayseri'nin hızlı tren konforuyla tanışacağını ifade etti.