Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi? İddialara yanıt verdi Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi? İddialara yanıt verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaptığı açıklamalarda, 2002 yılından bu yana Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini vurguladı. Bakan Uraloğlu, Bitlis'te yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verirken, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Uraloğlu, 22 yıl içinde bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin 101 kilometreden 29 bin 434 kilometreye çıkarıldığını, havacılık alanında ise büyük bir ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Ayrıca, TÜRKSAT 6A'nın uzaya fırlatılması gibi önemli projelere değinen Bakan, Bitlis’te de son 22 yılda 57 milyar 785 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Bitlis çevre yolu projesiyle şehir içi trafiğin rahatlatıldığını belirten Uraloğlu, Tatvan Turistik Treni projesi gibi yeni girişimlerle Bitlis’in turizm ve ticaret potansiyelinin artırıldığını ekledi. Bakan Uraloğlu, Bitlis ve Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme altyapısını modernize etmeye devam edeceklerini ifade ederek, bu alanda yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti.

Editör: Nehir Durdağı