GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Discord açıklaması: 'İçine bakınca dehşete düşmemek mümkün değil'

Bakan Uraloğlu, Discord uygulaması üzerindeki tehlikeli içeriklere dikkat çekerek gerekli önlemlerin alınacağını açıkladı. Platforma yönelik inceleme başlatıldı

İstanbul'da iki genç kızı öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik'in, "incel" olarak adlandırılan gruplarla Discorduygulaması üzerinden iletişim kurduğu ortaya çıktı. Bu durum, Discord platformunu Türkiye'deki yetkililerin radarına soktu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord ve benzeri platformların içeriklerinin endişe verici olduğunu belirterek, gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu, uygulamanın cinsel içerikli sohbetler, şantajlar ve tehditler gibi tehlikeli içeriklere ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, bu platformun artık inceleme altında olduğunu ifade etti. Özellikle Discord üzerinde bazı gruplar aracılığıyla çocukların kendilerine zarar vermeye zorlandığı iddiaları, kamuoyunda büyük tepki çekti.

Discord'a Yönelik Adımlar Geliyor

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, İçişleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın Discord ve benzeri platformlarla ilgili yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirtti. "Önümüzdeki günlerde belli önlemler alınacak" diyen Uraloğlu, Discord’un içeriğine yönelik denetim ve kısıtlamaların gündemde olduğunu söyledi.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları:

  • Discord uygulaması üzerinden yapılan sohbetler ve tehlikeli içerikler inceleniyor.
  • Üyelik sisteminin zorlaştırılmış olması platformu disipline etse de içerikler endişe verici.
  • İçişleri Bakanlığı, Aile ve Adalet Bakanlıkları ile yapılan görüşmelerin ardından önlemler alınacak.