Aylar sonra ilk kez görüntülendi! İşte terörist başı Fethullah Gülen'in son hali Aylar sonra ilk kez görüntülendi! İşte terörist başı Fethullah Gülen'in son hali

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu. Gelişen ulaşım altyapısından bahseden Uraloğlu, Trabzon'a yeni havalimanı ve hafif raylı sistem kazandırma projeleri hakkında bilgi verdi.

Trabzon'da havalimanı dış hatlar terminali inşaatında sona gelindiğini belirten Uraloğlu, “Trabzon, 2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3 buçuk milyon yolcuya hizmet sunarak ülkemiz havalimanları arasında 9'uncu sıraya yerleşmiş durumdadır. Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda da Trabzon’a yeni havalimanı kazandırma çalışmalarını yakından takip ediyoruz." şeklinde konuştu.Hafif raylı sistem kazandırma projeleri hakkında da bilgi vererek; “Bakanlık olarak Trabzon Şehir Hastanesine ulaşımı hızlandırmak için hafif raylı sistem projesini hayata geçiyoruz. Akçaabat'tan Yomra merkeze ulaşan; Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, meydan, üniversite, otogar ve havalimanı gibi 56 istasyon içeren kent içi raylı sistemi inşallah kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, 32 kilometre uzunluğundaki hattın, şehir içi toplu ulaşımı büyük oranda rahatlatacağını belirtti. 
 

Editör: Nehir Durdağı