Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Dev Sağlık-İş'in baraj altı bırakılması iddiasıyla ilgili olarak DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sendika yönetimiyle bir araya geldi. Özçelik, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak sendikal hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi için her zaman çaba gösterdiklerini vurguladı.

Özçelik, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında sendikaların üyelik istatistiklerinin Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, Temmuz 2024 istatistiklerine göre DİSK bünyesinde yüzde 1’lik işkolu ülke barajını geçen sendika sayısının 9’a yükseldiğini, ancak Dev Sağlık-İş Sendikası'nın bu barajı aşamadığını belirtti. Barajı geçemeyen sendikaların istatistiklere itiraz hakkı bulunduğunu ve Dev Sağlık-İş'in de bu hakkı kullanarak konuyu yargıya taşıdığını ifade etti.

Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi

Özçelik, Bakan Vedat Işıkhan'ın da konuyla ilgili olarak DİSK-Dev Sağlık İş Sendikası yetkilileriyle görüştüğünü ve gerekli talimatları verdiğini dile getirdi. Ayrıca, sendikal hakların korunması ve bu süreçlerin sağlıklı işlemesi için Bakanlık olarak her zaman işçilerin ve sendikaların yanında olduklarını vurguladı.