İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli dört ilde düzenlenen "Kuyu-11" operasyonunda, elebaşılığını Tuncer Aslan'ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini ve 61 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen "Kuyu-11" operasyonu kapsamında dört ilde büyük bir suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. Yerlikaya, operasyonun İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Engin Polat cezaevinden çıktı: İşte ilk sözleri! Engin Polat cezaevinden çıktı: İşte ilk sözleri!

Operasyonda, "tefecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma ve tehdit" suçlarına yönelik çalışmalar sonucunda, vatandaşlara yüksek faiz karşılığında borç para veren ve borçlara karşılık teminat olarak çek, senet, taşınmaz ve araç alan suç örgütü üyelerinin yakalandığını ifade etti. Elebaşılığını Tuncer Aslan'ın yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda 61 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon sırasında 6'sı ruhsatsız olmak üzere 8 tabanca, 2 pompalı tüfek ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaklar" ifadelerini kullandı.

Bu büyük operasyon, organize suç örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidildiğini ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için çalışmaların sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Yerlikaya, operasyonun başarıyla tamamlanmasında emeği geçen tüm polis teşkilatını tebrik etti.

Tartışma Konusu: Bakan Yerlikaya'nın açıkladığı "Kuyu-11" operasyonu hakkında ne düşünüyorsunuz? Organize suç örgütlerine karşı yapılan bu tür operasyonların etkili olduğunu düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşın!

Editör: İrem Nur Kaya