Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il valiliğine yazı gönderdi: Artık kapatılacak! Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il valiliğine yazı gönderdi: Artık kapatılacak!

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 39 maddeden oluşan bu kanunla birlikte, Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Yeni düzenlemeye göre, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması ve mevcut öğretmen, yönetici ile diğer personelin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Bakanlığa bağlı Milli Eğitim Akademisi oluşturulacak.

Eğitim verme imkanı sağlayacak!

Akademi, kariyer basamaklarında ilerleme ve görevde yükselme için gerekli eğitim programlarını hazırlayıp uygulayacak; gerektiğinde eğitim ve uygulama merkezleri açabilecek. Akademinin görevleri arasında, öğretmenlik mesleğine hazırlık eğitimi programları ve yönetici yetiştirme programları ile diğer eğitimlerin oluşturulması ve uygulanması yer alacak. Ayrıca, öğretmen, yönetici ve diğer personelin yeterliliklerini belirleyerek bu alanları güncel tutacak. Eğitim faaliyetleri, öğretmenlerin mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve dijital yeterlilikleri kazanmalarına yönelik olarak planlanacak. Akademi, personelin eğitim ihtiyaçlarını tespit edip, bu ihtiyaçları karşılayacak programlar hazırlayarak uygulamaya geçecek. Ayrıca, özel öğretim kurumlarında görev yapan personele, talep edilmesi durumunda, eğitim verme imkanı da sağlanacak.

Editör: Emine Koç