Türkiye'nin önemli balıkçılık merkezlerinden Akdeniz'de, iklim değişikliği krizi balık popülasyonunu olumsuz etkiliyor. Yağışsız geçen hava koşulları nedeniyle balık popülasyonunda azalma yaşanırken, bu durum balık fiyatlarında artışa yol açtı. Adana Balıkçılar Çarşısı'nda fiyatların son 10 günde ortalama 50 lira yükseldiği belirtildi. Çarşıda hamsi 100, palamut 200, çipura 250, levrek ise 230 liradan satışa sunuluyor.

Borsa günü yükselişle tamamladı! Borsa günü yükselişle tamamladı!

“Balığın ucuz olmasını istiyoruz”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan balıkçı esnafı Nusrettin Özgün, “Son 10 gündür fiyatlar yükselişte. Vatandaşlar balığın pahalı olduğunu söylüyor, ancak biz zam yapmıyoruz. Denizlerde çekilme var, bu da balık miktarını etkiliyor. Geçen yıl palamut 100 lira civarındayken şimdi 200 lira oldu; çipura 220-250, levrek ise boyuna göre 230-300 lira arasında değişiyor,” dedi.

Balıkçı Memduh Elmas ise fırtına ve yağışların balık popülasyonunu artıracağını ifade etti.

“Balık fiyatları et fiyatlarına göre gayet ucuz”

Balık almaya gelen müşteri Hayri Eskierentürk, “Balık fiyatları et fiyatlarına göre daha ucuz. Her şey pahalı olduğu için doğal olarak balık da pahalı. Bu nedenle her hafta tüketemiyoruz, ayda bir veya 45 günde bir alabiliyoruz” dedi.

Editör: Emine Koç