Balık tezgahlarında palamut bolluğu yaşanıyor. Son 3-4 yılın en bol ve iri palamut sezonu olduğu belirtilirken, palamutların çoğu 1 kiloyu geçiyor. Balıkçılar, tanesi 150 liradan satılan palamutların önümüzdeki 20 gün boyunca bol olacağını ifade ediyor. Bu dönemin ardından palamut azalırken, çinekop, hamsi, mezgit ve lüfer balığının artması bekleniyor. Mezgitin kilosu 250 lira, deniz levreği ve deniz çuprası 500 lira, çinekop 700 lira, lüfer ise 400 liradan satılıyor.

“Bu senenin favorisi palamut”
Balıkçı Şafak Gün, palamudun bu yıl bol olduğunu vurgulayarak, “Tezgahın ve vatandaşın sofrasının favori balığı palamut. 3-4 yılda bir palamut bolluğu oluyor ve bu sene o yıllardan biri. Vatandaşa önerim, palamut bolluğu varken bolca alıp dolaplarına koysunlar. Bu durum 10-15 gün içinde azalacak” dedi.

“Palamut için son 20 gün”
Gün, “Palamutun azalmasıyla birlikte diğer balıkların sezonu başlayacak. Bu sene deniz oldukça verimli. Palamuttan sonra çinekop, hamsi, mezgit ve lüfer bolca görülecek. Fiyatlar şu anda yüksek olsa da, 10-20 gün sonra yarı yarıya düşecektir” ifadelerini kullandı.

İbrahim Kaboğlu İstanbul Barosu'nun yeni başkanı oldu! İbrahim Özden Kaboğlu kimdir? İbrahim Kaboğlu İstanbul Barosu'nun yeni başkanı oldu! İbrahim Özden Kaboğlu kimdir?

“Palamutlar bu sene çok iri ve etli”
Balıkçı Erkan Sarıyaprak ise, “Bu sene palamutlar oldukça iri ve etli. Şu anda tam palamut mevsimi. 15 gün sonra çinekop, sarı kanat ve lüfer sezonu başlayacak. Son 4-5 yılın en yoğun palamut bolluğunu yaşıyoruz. Palamutun tanesi 150 liradan satılıyor ve bu fiyat bollaşma ile ucuzladı” dedi.

Editör: Emine Koç