Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Herkes İçin Spor Federasyonu işbirliğiyle 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen Gençlik ve Spor Festivali, Balıkesir’de katılımcılara güzel bir gün yaşattı. Festival, akşam gerçekleştirilen renkli yürüyüşle başlarken, her yaş grubuna hitap eden geniş etkinlik yelpazesi büyük ilgi gördü.

Festival alanında sergi, ebru ve ahşap yakma stantlarının yanı sıra, çuval yarışı ve halat çekme gibi ödüllü yarışmalar düzenlendi. Çocuklar, yüz boyama etkinlikleriyle neşeli anlar yaşarken, DJ performansları festival alanını hareketlendirdi. Ayrıca, cimnastik ve taekwondo gösterileri izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatırken, mini golf, masa tenisi, dart ve bilek güreşi gibi aktiviteler katılımcılara eğlenceli ve rekabet dolu anlar sundu.

Fetö'cü Enes Kanter'den şok iddialar Fetö'cü Enes Kanter'den şok iddialar

Festivalde yer alan floor curling, penaltı atışları, okçuluk, canlı langırt, şişme oyunlar ve badminton gibi çeşitli oyun alanları ise her yaştan katılımcının hem eğlenmesini hem de yeteneklerini sergilemesini sağladı.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, festivalin ardından yaptığı açıklamada, “Bu tür etkinlikler, her yaştan bireyin enerjilerini verimli bir şekilde değerlendirdiği ve sosyal bağlarını güçlendirdiği unutulmaz organizasyonlar olarak hafızalarımızda yer alacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu tür etkinliklerin sporun ve sağlıklı yaşamın yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmasını umuyorum” dedi.