Aksaray'da kafede adama kurşun yağdıran kadın için karar verildi! Aksaray'da kafede adama kurşun yağdıran kadın için karar verildi!

Balıkesir'de motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın bıçaklanarak öldürülmesi davasında karar verildi. Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Erdoğan Özdemir'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, yaşının 17 olması nedeniyle cezayı 24 yıla indirdi. Azmettirici olduğu iddia edilen baba Orhan Özdemir ise beraat etti.

Duruşma Detayları

Mahkemeye tutuklu sanık Erdoğan Özdemir ve baba Orhan Özdemir, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Maktul Ata Emre Akman'ın ailesi ve birçok dernek temsilcisi duruşmada hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen Kurtuluş Şen, sanık Orhan Özdemir'in olaydan önce "Aslan gibi evlat yetiştirdim, oğlum her zaman arkamda" dediğini iddia etti. Orhan Özdemir ise tanığın yalan söylediğini ileri sürdü.

Aileden Ağır Cezalandırma Talebi

Maktulün annesi Zuhal Akman, sanık ve oğlunun ifadelerinin sürekli çeliştiğini belirterek, "Başka Ata Emre'lerin de hayatlarına dokunacak bir karar verilmesini talep ediyorum." dedi. Baba Erol Akman da oğlunun haksız yere hayatının elinden alındığını belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Aile konuşurken duruşma salonundakiler gözyaşlarını tutamadı.

Sanık Erdoğan Özdemir ise babasının kendisini azmettirmediğini savundu. Mahkeme, Erdoğan Özdemir'e "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, yaşının küçük olması nedeniyle ceza 24 yıla indirildi. Ayrıca "ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma" suçundan 1 yıl hapis cezası da verildi, bu ceza 8 aya indirilip para cezasına çevrildi. Orhan Özdemir ise beraat etti.

Olayın Geçmişi

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Ata Emre Akman, 5 gün önce başladığı motokurye işinde 11 Mayıs'ta Karesi ilçesine sipariş teslim ederken bıçaklanarak öldürülmüştü. Saldırgan E.Ö. olay yerinde yakalanıp tutuklanmıştı. İddianamede, E.Ö.'nün ağırlaştırılmış müebbet, Orhan Özdemir'in ise azmettirme suçundan cezalandırılması istenmişti.

Editör: Nehir Durdağı