Erman Toroğlu'ndan çok konuşulacak Atatürk açıklaması Erman Toroğlu'ndan çok konuşulacak Atatürk açıklaması

 France Football tarafından her yıl verilen ve dünyanın en prestijli futbol ödüllerinden biri olan Ballon d'Or’un bu yılki sahibi konusunda büyük bir sürpriz yaşandı. İspanyol medyasının iddiasına göre, ödülün Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Vinicius Junior yerine Manchester City’nin orta saha oyuncusu Rodri’ye verileceği öne sürüldü. Gelişmenin ardından Real Madrid, ödül törenine katılmama kararı aldı.

Real Madrid Törene Katılmıyor

 Fabrizio Romano'nun haberine göre, Real Madrid yönetimi, ödülün favorilerinden Vinicius Junior'ın yerine Rodri’nin ödüllendirileceği iddiası üzerine protesto kararı aldı. Kulüp, başkan Florentino Perez, teknik direktör Carlo Ancelotti ve ödül adayları Vinicius Junior ile Jude Bellingham gibi isimleri Paris’teki törene göndermeme kararı aldı.

Favori Vinicius, İkinci Sırada Kalacak

 El Chiringuito TV ve RMC Sport’un haberlerine göre, ödülün en büyük adaylarından biri olan Vinicius Junior, Ballon d'Or sıralamasında ikinci sırayı alacak. Aynı haberde, Real Madrid’in genç yıldızı Jude Bellingham’ın ise üçüncü sırada yer alacağı belirtildi. Bu sıralama, Madrid cephesinde hayal kırıklığı yaratırken, ödülün Rodri’ye gitmesi kararı protesto ile karşılandı.

Ödül Adayları Arasında Hakan Çalhanoğlu da Var

 2024 Ballon d'Or ödülü için aday gösterilen isimler arasında Inter forması giyen Türk yıldız Hakan Çalhanoğlu da bulunuyor. Diğer dikkat çeken adaylar arasında Manchester City'den Erling Haaland, Arsenal'den Martin Odegaard, Bayern Münih'ten Harry Kane, PSG’den Kylian Mbappe ve Barcelona'nın genç yeteneği Lamine Yamal yer alıyor.

Tören Detayları

 Ballon d'Or ödül töreni, bugün (28 Ekim Pazartesi) saat 22.45’te Paris'te gerçekleştirilecek. Törende, En İyi Erkek Futbolcu, En İyi Kadın Futbolcu, En İyi Erkek ve Kadın Teknik Direktörler, En İyi Erkek ve Kadın Kulüpler gibi kategorilerde ödüller dağıtılacak.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı