Bangladeş’te Başbakan Şeyh Hasina’nın istifasını isteyen binlerce kişi sokaklarda dökülerek protestolar düzenledi. Bangladeş'teki hükümet karşıtı protestolarda çıkan şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 93'e yükseldi.

Bangladeş'te öğrenci liderlerinin hükümete karşı sivil itaatsizlik ilan etmesinin ardından Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasını isteyen binlerce kişi sokaklara döküldü.  Hükümet karşıtı slogan atan Bangladeşli protestocular ile polis ile karşı karşıya geldi. Hükümet karşıtı gösteriler kısa sürede şiddet olaylarına dönüşürken eylemciler ve protestocular arasında da çatışma yaşandı.  Protestolarda çıkan şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 93'e yükseldi.

Başkent Dakka'da internete erişim engellenirken yerel basında yer alan haberlere göre, sokağa çıkma yasağının ne zaman kaldırılacağı bilinmiyor. Bangladeş Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonu (BTRC) yetkilisi, Dakka bölgesinde 4G internet hizmetinin durdurulduğunu ancak geniş bant hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.

Rusya Harkov'da içinde sivillerin olduğu binayı vurdu: 3'ü çocuk çok sayıda yaralı! Rusya Harkov'da içinde sivillerin olduğu binayı vurdu: 3'ü çocuk çok sayıda yaralı!

Yerel saatle 18.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken başkent Bakka'da görev yapan adını açıklamayan bir polis memuru şehrin savaş alanına döndüğünü, bazı protestocu kalabalığının bir hastanenin dışında araçları ve motosikletleri ateşe verdiğini belirtti. 

Bangladeş'te 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamu sektöründe kontenjan ayrılmasına yönelik devam eden protestolarda can kaybı 174'e yükselmişti. Hükümetin aldığı kararla kotanın büyük bir kısmı geri çekilse de öğrenciler eylemlerine devam etmişti. Hasina'nın istifasını isteyen öğrenciler Hasina'nın koşulsuz diyalog teklifini de reddetmişti.

Editör: Nehir Durdağı