Savunma sanayii ile ilgili bazı düzenlemeleri içeren yeni bir kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. Bu teklifin en çok dikkat çeken maddelerinden biri, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarına yıllık 750 TL'lik bir ek ücret getirilmesi oldu. Bu düzenleme, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan ilgilendiren yeni bir maliyet oluşturacak.

Bu madde, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve vatandaşlar bankalarına başvurarak limitlerini düşürmeye çalıştı. Bankaların çağrı merkezlerine ve mobil uygulamalarına yoğun bir talep yaşandı. Pek çok kart kullanıcısı, 100 bin lira ve üstü limitini 100 bin liranın altına çekmek için harekete geçti.

Ancak Ekonomim'de yer alan habere göre, bazı bankalar müşteri hizmetlerine yasa teklifinin henüz yürürlüğe girmediğine dair uyarılar ekledi. Bankalar, müşterilerine şu mesajla bilgilendirme yaptı: "Değerli Müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine' ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur."

Banka

IMF'den Türkiye için tahmin: Enflasyon ve işsizlik düşecek! IMF'den Türkiye için tahmin: Enflasyon ve işsizlik düşecek!
Editör: İrem Nur Kaya