Hızlı ve kolay bir buzlu kahve canınız çektiğinde, en sevdiğiniz kahveyi demlemek, buzun üzerine dökmek, seçtiğiniz süt veya tatlandırıcı ile karıştırabilirsiniz. Kahvenizi en iyi şekilde yapmak istiyorsanız tekniğinize biraz daha fazla öngörü ve çaba harcamanız gerekir. ELELE’nin aktardıklarına göre işte evde buzlu kahve yaparken yapılan yaygın hatalar ve bunun yerine yapılması gerekenler:

1. Çok fazla su kullanıyorsunuz | Huffpost'ta yer alan habere göre Lavazza'nın kurumsal eğitmeni Kathleen McCarthy, herhangi bir buzlu kahvede, içeceğinizdeki buzun kaçınılmaz olarak eriyeceğini ve kahveniz çok sulu, çok sıcak veya seyreltilmiş bir içecek olacağını veya tadı değişeceğini demleme işlemi sırasında buzun erimesini hesaba katarak bu hoş olmayan tadın deneyimlenmesi olasılığını azaltabileceğinizi belirtiyor.

3. Demlenmiş kahvenizi yanlış saklıyorsunuz | Kahve dolu bir bardağı buzdolabınıza atıp bir iki saat soğumasını beklemeyin. Ghambari, açık bir kapta saklanan kahvenin kaçınılmaz olarak tuhaf tatlara bürüneceğini söylüyor. "Buzdolabınızda mesela balık varsa kahvenize nüfuz edecek ve içine girecektir" diye ekliyor. Bunun yerine, deminizi kapalı bir kaba dökün ve soğuk buzdolabından daha çabuk küflenmesi muhtemel olan mutfak tezgahında bırakmaktan kaçının.

4. Kahveyi kullanmadan önce buzdolabında çok uzun süre bırakıyorsunuz | Demlenmiş kahveniz doğru şekilde saklansa bile soğuduktan hemen sonra kullanmak isteyeceksiniz. McCarthy, kahvenin soğuk bir sıcaklıkta demlendiğini, dolayısıyla o kadar çabuk oksitlenmediğini, daha az asitli tat geliştirdiğini ve tadında önemli bir değişiklik olmadan bir ila iki hafta saklanabileceğini belirtiyor.

Kadınlar İçin Finansal Bağımsızlık: Tasarruf ve Yatırım İpuçları Kadınlar İçin Finansal Bağımsızlık: Tasarruf ve Yatırım İpuçları

5. Lezzet tercihleriniz için yanlış demleme yöntemini kullanıyorsunuz | Çikolatalı, asidik, meyveli veya yoğun tatlar için genellikle en iyi olan daha berrak, daha hafif kahve ile sonuçlanma eğilimindedir. Nasıl bir tadım bekliyorsanız ona göre demleme stilini öğrenmeniz gerekir. Lezzetli kahve yapımı için genel tavsiye buzlu içecek için de geçerlidir: En iyi sonuç için kahvenizi kavrulma tarihine göre kullandığınızdan emin olun, filtrelenmiş suyla demleyin.

2. Buzun üzerine sıcak kahve döküyorsunuz | Sıcak demlemeniz doğrudan buzun üzerine dökülürse buz eridiğinde içeceği daha da seyreltir. Bunun yerine kahvenizi buzun üzerine dökmeden önce buzdolabında soğutun. Telve/su oranınızın gücünü de ayarlamazsanız, yine de içeceğinizin son halinin seyrelleşebileceğini bilin. Kahvenizin soğumasını bekleyemiyorsanız, buz küplerinizi kahve bazlı buz küpleriyle değiştirin.

Editör: İrem Nur Kaya