BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar Akıncı TİHA'nın, ASELSAN tarafından geliştirilen TOLUN Minyatür Bomba ile gerçekleştirdiği test atışını başarıyla tamamladığını duyurdu. Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA, yerli üretim yeni mühimmat ve sistemlerle entegrasyon çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

TOLUN Minyatür Bomba, Bayraktar Akıncı TİHA'ya entegre edilerek gerçekleştirilen bu test atışında, yüksek hassasiyet ve etkinlik sağladı. Bu gelişme, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki kabiliyetlerini daha da ileriye taşıyor. Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, testin başarıyla tamamlandığını belirtti ve bu başarının yerli savunma sanayii için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bayraktar Akıncı TİHA, sahip olduğu gelişmiş teknolojiler ve yerli mühimmat entegrasyonu ile Türkiye'nin savunma gücünü artırmaya devam ediyor.

Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak? Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak?

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar atış testinin görüntüsünü sosyal medya hesabından “TOLUN mühimmat atış testi tam isabet” notu ile paylaştı.

Editör: Nehir Durdağı