Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 2023 yılında ödedikleri yıllık gelir vergisinin Cumhuriyet tarihinin reel bazda rekoru olduğunu belirterek, bu başarının tamamen Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI SİHA'larının ihracatına dayandığını ifade etti. Bayraktar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre, 1 milyar 683 milyon 198 bin 305,27 lira vergi ile Türkiye'nin en fazla gelir vergisi beyan eden ikinci ismi oldu.

"Vergi Ödemek Vatana Hizmetin En Şerefli Yollarından Biri"

Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vergi ödemenin sadece bir yükümlülük değil, aynı zamanda vatana hizmetin en onurlu yollarından biri olduğunu belirtti. Bu rekorun, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI'nın dünya çapındaki başarısı sayesinde elde edildiğini vurgulayan Bayraktar, bu SİHA'ların 34 ülkeye ihraç edildiğini ve Türk mühendisliğinin gücünü dünya sahnesine taşıdığını ifade etti.

"Başarılarımız Kendi Öz Kaynaklarımızla Elde Edildi"

Haluk Bayraktar, Baykar’ın hiçbir zaman kredi kullanmadığını, devlet hibesi, nakit destek veya sipariş garantisi almadığını vurguladı. Baykar'ın tüm başarılarının kendi öz kaynakları ve alın teri ile elde edildiğini belirten Bayraktar, 2023'te sektör ihracatının üçte birini tek başına gerçekleştirdiklerini ve devletlerine 10 milyar liranın üzerinde vergi ödediklerini söyledi.

"Bayraktar KIZILELMA ile Yeni Bir Çağın Kapısını Aralıyoruz"

Bayraktar, Bayraktar KIZILELMA projesinin de imkansızı başarma azminin yeni bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bu projede herhangi bir sipariş garantisi veya geliştirme desteği almadan çalıştıklarını belirten Bayraktar, bu yaklaşımın dünya savunma sanayisinde benzersiz olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin mobilya devi iflas ediyor Türkiye'nin mobilya devi iflas ediyor

Bayraktar, bu başarıların sadece Baykar ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda Türk savunma sanayisinin ürünlerini uluslararası arenaya taşıdıklarını ve sektör için yeni pazarlar açılmasına öncülük ettiklerini belirtti.