Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Savunma Sanayii Destek Fonu'na ilişkin kredi kartlarından yapılması planlanan 750 TL'lik kesintiye yönelik teklifin geri çekilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Destici, önceki ifadelerinin yanlış anlaşıldığını ve çarpıtıldığını belirterek, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

MHP lideri Bahçeli: 'Terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin' MHP lideri Bahçeli: 'Terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin'

Savunma Sanayii Fonu Gündemde

 Geçtiğimiz hafta AK Parti tarafından Meclis’e sunulan torba yasa teklifi, Savunma Sanayii projeleri için kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL'lik bir kesinti yapılmasını öngörüyordu. Ancak gelen tepkiler sonrası, bu düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ertelendi. BBP lideri Mustafa Destici, yaptığı açıklamalarla bu tartışmanın merkezine oturdu.

Destici'nin Tartışmalı Açıklamaları

 Destici, önceki açıklamalarında kredi kartı limiti 100 bin TL’yi geçenlerden 750 TL’lik kesinti yapılmasına karşı çıkanları sert bir dille eleştirmişti. Bu kişiler için "Sonunuz Suriye ve Filistin gibi olur" ifadelerini kullanan Destici, ayrıca yüksek gelirlere sahip bazı kesimlerin Türkiye karşıtı tutumlar sergilediğini ve savunma sanayisini desteklemeyenlerin Batı, Yunanistan ve Ermenistan yanlısı olduğunu öne sürmüştü.

"Sözlerim Çarpıtıldı"

 Savunma Sanayii Fonu'nun ertelenmesinin ardından tekrar konuşan Destici, sözlerinin yanlış yorumlandığını belirtti. "Beni, Ermeni ya da Yunan yanlısı dedi diye eleştiriyorlar, ama böyle bir ifadem olmadı" diyen Destici, amacının Türkiye düşmanlarının dış politika ve terörle mücadeledeki tutumlarına dikkat çekmek olduğunu vurguladı. "Kimseyi hakaret ya da itham etmedim" diyen Destici, özellikle yüksek gelir sahiplerinin bu tür kesintilere karşı çıkmasına yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Hedef Aldığı Üç Kesim

 Destici, eleştirilerinin yalnızca belirli bir kesime yönelik olduğunu ifade ederek, "Ben sadece yüksek gelir sahiplerine, özellikle lüks harcamalar yaparken savunma sanayine katkı yapmaktan kaçınanlara yönelik konuştum" dedi. Dolarla maaş alan medya mensupları, yüksek kazançlı sanatçılar ve bazı sporculara karşı eleştirilerini yineleyen Destici, bu kişilerin savunma sanayinin gelişmesine karşı olduklarını iddia etti.

 Sonuç olarak, Destici'nin açıklamaları hem hükümetin savunma projelerini desteklediğini vurgulayan bir mesaj hem de belirli kesimlere yönelik eleştirilerini sürdürdüğü bir savunma niteliği taşıyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı