EKONOMİ

BDDK duyurdu: Birikmiş borçlar yapılandırılacak!

BDDK ve TCMB, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 ay yapılandırma imkanı getirdi. Bu düzenleme, borçlulara rahat bir nefes aldıracak.

BDDK ve TCMB, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için önemli bir adım attı. Borçlular, 60 aya kadar yapılandırma imkanıyla rahat bir nefes alabilecek.

Bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyen vatandaşlar için yeni bir düzenleme hayata geçirildi. BDDK, kredi kartı borçlarının 60 aya kadar yapılandırılabileceğini duyurdu. Bu düzenleme ile kredi kartı borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, borç bakiyelerini 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Ancak yapılandırılan borcun en az yarısı ödenene kadar, ilgili bankadaki kredi kartı limiti artırılamayacak.

TCMB de kredi kartlarında yapılandırmada kullanılacak azami faiz oranını yüzde 3,11 ile sınırlandırdı. İhtiyaç kredisi borçları için ise anapara ve faiz ödemelerinde 30 günden fazla gecikme olması durumunda, borçlular 60 aya kadar yapılandırma için başvurabilecek.

BDDK ayrıca kredi kartlarında asgari ödeme oranında değişiklik yaptı. 50 bin lira ve altındaki kredi kartları için asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20’si olarak belirlenirken, 50 bin liranın üzerindeki kartlar için bu oran yüzde 40’a çıkarıldı.