Eylül 2022'de Beykent Üniversitesi Hastanesi'nde doğum yapan bir anne, bebeğinin 11 gün boyunca solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda tutulduğunu bildirdi. Epikriz raporunda, bebeğin entübasyonda 6 gün kaldığı yazılıyken, hastane yetkilileri aileye entübe süresinin sadece 3 gün olduğunu söylemiş. Aile, hemşirenin 2. gün “Bebeğiniz ne kadar güçlü, entübe borusunu kendisi çıkardı” şeklindeki açıklaması üzerine şüphelenmeye başladı. Ancak uzman doktor bu durumu reddederek, hemşirenin söylediğinin doğru olmadığını, "Hemşire uydurmuş" ifadesini kullandı. Bu çelişkili bilgiler aileyi daha da endişelendirdi. 11 gün boyunca hastane kapısından ayrılmayan aile, bebeğini nihayet 12. günde teslim alarak hastaneden ayrılabildi. Bu süreç, hem sağlık hizmetlerinin şeffaflığı hem de hasta ailelerinin hakları açısından önemli bir tartışma konusu haline geldi.

FETÖ'nün Türkiye'deki suçları: Hain yapılanma ve  kan donduran cinayetler FETÖ'nün Türkiye'deki suçları: Hain yapılanma ve kan donduran cinayetler

Bununla birlikte farklı bir aile de Uzman Doktor Hayrettin Yıldız'ın sağlıklı doğan bebeklerini yoğun bakıma aldığını düşünüyor, ailenin iddiası da bu şekilde; aile savcılığa şikayet başvurusu yaptı.

Editör: Emine Koç