GÜNDEM

Belediye Başkanı törene katılmadı: Başkanvekilinin duruşu tepki topladı!

Elazığ Palu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde YRP'li belediye başkanvekilinin Atatürk Anıtı önündeki duruşu tartışmalara neden oldu.

Elazığ’ın Palu ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlamalarında, dikkat çeken bir olay yaşandı. Palu Belediye Başkanı ve Şeyh Said’in torunu olan Faruk Septioğlu’nun törene katılmaması, yerine katılan YRP’li Belediye Başkanvekili Ağa Yılmaz’ın ise Atatürk Anıtı önünde ellerini arkaya bağlaması tartışmalara neden oldu.

Törene Katılmayan Başkan ve Tepki Çeken Duruş

Palu ilçe merkezinde Hükümet Konağı bahçesinde yapılan törene, ilçe kaymakamı Hulusi Teke, ilçe jandarma komutanı Serdar Aksoy ve Palu Belediye Başkanvekili Ağa Yılmaz katıldı. Tören sırasında ilçe kaymakamı ve jandarma komutanı Atatürk Anıtı önünde saygıyla dururken, Başkanvekili Yılmaz’ın ellerini arkaya bağlaması dikkat çekti ve bazı çevrelerce "törene yakışmayan bir duruş" olarak değerlendirildi.

Muhammet Septioğlu (Palu Belediye Başkanı)

Öte yandan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti’den istifa ederek YRP’ye geçen ve YRP’den Palu belediye başkanı seçilen Muhammet Septioğlu’nun, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılmaması da ayrı bir tartışma konusu oldu.

Ağa Yılmaz (Palu Belediyesi Başkanvekili)