SPOR

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon'a konuk olacak

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında Olimpik Lyon'a konuk olacak. TSİ 22.00'de Groupama Stadı'nda başlayacak.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında yarın Fransa temsilcisi Olimpik Lyon'a konuk olacak.

TSİ 22.00'de Groupama Stadı'nda oynanacak müsabakayı Alman hakem Harm Osmers yönetecek.

Siyah-beyazlılar, Avrupa Ligi'nde ilk iki haftada oynadığı maçlardan puansız ayrıldı. Beşiktaş, deplasmanda Ajax'a 4-0 yenilirken, sahasında Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu. Lyon ise organizasyonda oynadığı iki maçta 6 puan topladı. Fransa ekibi, Olympiakos'u 2-0, Rangers'ı ise 4-1 mağlup ederek güçlü bir performans sergiledi.

Beşiktaş'ta Kaleci Krizi

Beşiktaş, Lyon maçı öncesinde kaleci sıkıntısıyla karşı karşıya. Mert Günok ve Ersin Destanoğlu'nun sakatlıkları devam ediyor. Mert Günok, Konyaspor maçında omzundan sakatlandığı için forma giyemeyecek. Ersin Destanoğlu'nun durumu ise maç öncesi yapılacak son kontrollerden sonra belli olacak. Eğer Ersin de forma giyemezse, kaleyi Beşiktaş altyapısından yetişen 19 yaşındaki Göktuğ Baytekin devralacak. Göktuğ, bu maçta görev alırsa A takımda ilk resmi maçına çıkacak. Beşiktaş'ta ayrıca sakatlıkları devam eden Gabriel Paulista ve Milot Rashica da Lyon karşısında sahada olamayacak.

Olimpik Lyon ile 3. Randevu

Beşiktaş, Olimpik Lyon ile üçüncü kez karşılaşacak. İki ekip, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya gelmişti. İlk maçı Fransa’da Lyon 2-1 kazanmış, rövanşta Beşiktaş aynı skorla galip gelmişti. Ancak, uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına gidilmiş ve Lyon 7-6'lık üstünlükle yarı finale yükselmişti.

Lyon’un Son Formu

Olimpik Lyon, bu sezon son 5 resmi maçını kazandı. En son 22 Eylül’de Marsilya'ya karşı kaybeden Lyon, o tarihten bu yana oynadığı 3 lig ve 2 Avrupa Ligi maçını galibiyetle tamamladı. Teknik direktör Pierre Sage yönetimindeki Lyon, Ligue 1’de 8 hafta sonunda 13 puanla 7. sırada bulunuyor.