Hasan Nasrallah gizlice defnedildi iddiası! Hasan Nasrallah gizlice defnedildi iddiası!

ABD Başkanı Joe Biden, 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısına dair yaptığı açıklamada, İsrail ile güçlü bir dayanışma mesajı vererek, saldırıyı “Yahudi halkı için Holokost’tan bu yana yaşanan en ölümcül gün” olarak tanımladı. Saldırılar sonucunda 1200’den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini ve aralarında 12 Amerikalının bulunduğu 250’den fazla kişinin esir alındığını belirten Biden, İsrail’e siyasi ve askeri destek sağladıklarını vurguladı.

Biden, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sivillere dair detay vermeyerek, sadece “Çok fazla sayıda Filistinli bu çatışma yılında çok fazla acı çekti” ifadesiyle durumu özetledi. Biden, ölümlerden Hamas’ın sivil bölgelerde saklanmasını sorumlu tutarak, İsrail’in askeri operasyonlarını meşrulaştırıcı bir açıklama yaptı.

Biden’ın açıklamasında, Gazze’deki ateşkes çabalarının süreceği ve İsrail-Lübnan arasındaki çatışmalarda diplomatik çözümün destekleneceği de belirtildi. Ancak, Biden’ın Filistinli kayıplar ve Gazze’de yaşanan insani krizle ilgili sınırlı bir söylemde bulunması uluslararası camiada eleştirilere yol açıyor.

Editör: Nehir Durdağı