Başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump'a, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken suikast girişiminde bulunuldu. Saldırgan ve izleyicilerden birinin hayatını kaybettiği saldırıda Trump sağ kulağında yaralanırken, ilk açıklamasında "İyiyim" mesajı verdi.

SORUŞTURMA GİZLİ SERVİSTE

ABD Gizli Servisi Sözcüsü Anthony Guglielmi "Gizli Servis, eski Başkanı koruma altına almıştır ve kendisi güvendedir" sözleriyle soruşturmayı devraldıklarını duyururken, ABD Başkanı Biden, Trump'a yönelik saldırının ardından, basına kısa bir açıklama yaptı.

Çin'de Yagi tayfunu yüzünden 400 bin kişi tahliye edildi Çin'de Yagi tayfunu yüzünden 400 bin kişi tahliye edildi

BİDEN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Bu tür olayların gerçekleşmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Biden, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok" ifadesini kullandı.

TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

ABD Başkanı Joe Biden, kısa açıklamanın ardından eski Başkan Donald Trump ile telefonda da görüştü. Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada, Biden'ın, Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde saldırıya uğrayan Trump ile telefon görüşmesi yaptığı duyuruldu.

Açıklamada, "Başkan Biden bu gece Washington'a dönüyor. İç güvenlik ve kolluk kuvvetleri yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edecek" denilirken, Biden'ın, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarına yer verilmedi.

Editör: İrem Nur Kaya