MSB duyurdu: 30 terörist etkisiz! MSB duyurdu: 30 terörist etkisiz!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde elektrik kontağından çıktığı belirtilen bir yangında, apartmanın 3. katında balkonda mahsur kalan genç bir kız ve küçük bir çocuk, çevredeki vatandaşların açtığı battaniyeye atlayarak ölümden döndü.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana gelen olay, akşam saatlerinde yaşandı. Kısa sürede tüm daireyi saran alevler, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.İddiaya göre, binanın 3. katında başlayan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. Alevler kısa sürede yayılarak evi sardı. Yangın sırasında evde bulunan genç kız ve çocuk, yoğun duman nedeniyle balkona sığındı. Çevredeki vatandaşlar durumu fark ederek hızla battaniye açarak genç kız ve çocuğu kurtarmaya çalıştı.İtfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasından önce, dumandan etkilenen genç kız ve küçük çocuk, çevrede toplanan vatandaşların açtığı battaniyeye atladı. Genç kız ve çocuğun atlayış anları, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Korku dolu anlar, saniye saniye kameralara yansıdı.İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın tamamen söndürüldü.

Mahsur kalan genç kız ve çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu ve hastaneye kaldırılmalarına gerek duyulmadığı belirtildi. Yangının çıkış nedeni hakkında yetkililer inceleme başlattı.

Editör: Nehir Durdağı