Bingöl’de, devletin sunduğu makine-ekipman desteğiyle silajlık mısır üretimi son 7 yılda 14 bin tondan 128 bin tona çıkarak büyük bir başarıya imza attı. Bu artış, Bingöl Valiliği koordinesinde DAP Kalkınma İdaresi, İl Özel İdaresi, Fırat Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin katkılarıyla kurulan “Tarım Makinaları Parkı ve Silaj Paketleme Tesisi” sayesinde sağlandı. Çiftçiler, makineleri satın almak yerine devlet desteğiyle kiralayarak masraflarını yarı yarıya düşürdü.

Makine Parkı ve Silaj Paketleme Tesisi, Bölgenin İlk ve Tek Örneği

Bingöl’ün Merkez Ekinyolu köyünde 22 dekar alan üzerine kurulan tesis, çiftçilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Tesiste 10 adet römork, taş kırma makinesi, silaj paketleme makinesi, traktör, balya ataşmanı, silaj biçme makineleri, taş toplama makinesi, katı gübre dağıtım makinesi gibi birçok tarım makinesi bulunuyor. Tesis, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Vali Usta: "Silajlık Mısır Üretimi 9 Kat Arttı"

Türkiye'deki ünlü banka adını değiştiriyor! Türkiye'deki ünlü banka adını değiştiriyor!

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, tesisi ziyaret ederek ekipmanları inceledi ve mısır hasadına katıldı. Vali Usta, tarım ve hayvancılıkta Bingöl'ü daha ileriye taşımak için çalıştıklarını belirterek, son 7 yılda silajlık mısır üretiminin 9 kat artarak 14 bin tondan 128 bin tona ulaştığını vurguladı. Vali Usta, bölgedeki tarımın gelişiminde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin büyük katkısı olduğunu belirtti.

Devlet Desteğiyle Çiftçiler Kazanıyor

Çiftçi Adem Evci, devletin sunduğu makine desteği sayesinde mısır üretiminin ve hayvan beslemenin kolaylaştığını ifade ederek, "Eskiden mısır ekemiyor ve biçemiyorduk, şimdi makineler sayesinde bu işi daha rahat yapıyoruz" dedi.

Vali Usta, Bingöl'deki tarımın gelişimini destekleyen projelerin artarak devam edeceğini ve çiftçilere bol kazançlı bir sezon dilediğini belirtti.

Editör: Sinan Saygı