İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Bingöl’de silajlık mısır üretimi 7 yılda 9 kat arttı

Bingöl’de silajlık mısır üretimi 7 yılda 9 kat arttı

Bingöl’de devlet desteğiyle kurulan tarım makineleri parkı ve silaj paketleme tesisi sayesinde silajlık mısır üretimi 7 yılda 9 kat artarak 128 bin tona ulaştı.

Bingöl’de, devletin sunduğu makine-ekipman desteğiyle silajlık mısır üretimi son 7 yılda 14 bin tondan 128 bin tona çıkarak büyük bir başarıya imza attı. Bu artış, Bingöl Valiliği koordinesinde DAP Kalkınma İdaresi, İl Özel İdaresi, Fırat Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin katkılarıyla kurulan “Tarım Makinaları Parkı ve Silaj Paketleme Tesisi” sayesinde sağlandı. Çiftçiler, makineleri satın almak yerine devlet desteğiyle kiralayarak masraflarını yarı yarıya düşürdü.

Makine Parkı ve Silaj Paketleme Tesisi, Bölgenin İlk ve Tek Örneği

Bingöl’ün Merkez Ekinyolu köyünde 22 dekar alan üzerine kurulan tesis, çiftçilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Tesiste 10 adet römork, taş kırma makinesi, silaj paketleme makinesi, traktör, balya ataşmanı, silaj biçme makineleri, taş toplama makinesi, katı gübre dağıtım makinesi gibi birçok tarım makinesi bulunuyor. Tesis, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Vali Usta: "Silajlık Mısır Üretimi 9 Kat Arttı"

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, tesisi ziyaret ederek ekipmanları inceledi ve mısır hasadına katıldı. Vali Usta, tarım ve hayvancılıkta Bingöl'ü daha ileriye taşımak için çalıştıklarını belirterek, son 7 yılda silajlık mısır üretiminin 9 kat artarak 14 bin tondan 128 bin tona ulaştığını vurguladı. Vali Usta, bölgedeki tarımın gelişiminde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin büyük katkısı olduğunu belirtti.

Devlet Desteğiyle Çiftçiler Kazanıyor

Çiftçi Adem Evci, devletin sunduğu makine desteği sayesinde mısır üretiminin ve hayvan beslemenin kolaylaştığını ifade ederek, "Eskiden mısır ekemiyor ve biçemiyorduk, şimdi makineler sayesinde bu işi daha rahat yapıyoruz" dedi.

Vali Usta, Bingöl'deki tarımın gelişimini destekleyen projelerin artarak devam edeceğini ve çiftçilere bol kazançlı bir sezon dilediğini belirtti.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *