İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 5 kişi gözaltında! İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 5 kişi gözaltında!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,89 artışla 9.758,14 puandan kapattı. Endeks, bir önceki kapanışa göre 180,67 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 69,7 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 1,92, holding endeksi ise yüzde 2,06 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,17 ile ticaret olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,73 ile taş toprak sektörü oldu.

Küresel piyasalarda ise, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları öncesinde pozitif bir hava hakim. Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisinin güçlü kalmaya devam ettiğini ve Fed'in yarın yüzde 59 ihtimalle bu yönde bir adım atacağının öngörüldüğünü belirtiyor.

Analistler, Fed'in kararları, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların, ABD ekonomisinin gidişatına ve gelecekte atılacak adımlara dair önemli sinyaller vereceğine dikkat çekiyor.

Yarın, yurt içinde kısa vadeli dış borç istatistikleri, yurt dışında ise Fed'in faiz kararı, Avro Bölgesi ve İngiltere'de enflasyon, Japonya'da dış ticaret dengesi, ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri gibi veriler takip edilecek. Teknik açıdan ise BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyeleri direnç, 9.700 ve 9.600 puanlar ise destek konumunda

Editör: Nehir Durdağı