ABD'de spot Bitcoin ETF'leri, üst üste beşinci gün pozitif giriş kaydetti ve dün 39,42 milyon dolarlık bir artış gösterdi. Grayscale'in mini Bitcoin fonu 14,2 milyon dolar, Fidelity ve Bitwise'ın spot Bitcoin fonları ise yaklaşık 10 milyon dolarlık giriş elde etti. BlackRock'ın en büyük spot Bitcoin ETF'si IBIT, 8,35 milyon dolar toplarken, Franklin Templeton’ın EZBC fonu 3,55 milyon dolar, Invesco’nun BTCO fonu ise 2,46 milyon dolar giriş aldı. Grayscale'in dönüştürülmüş GBTC fonundan tek net çıkış 9,82 milyon dolar olarak kaydedildi. Dün, 12 Bitcoin ETF'si için toplam günlük işlem hacmi 1,42 milyar dolara ulaştı. Lansmandan bu yana spot Bitcoin ETF'leri toplam 17,56 milyar dolar net giriş biriktirmiş durumda. Öte yandan, spot Ether ETF'lerde çıkışlar beşinci günde de devam etti ve dün 17,97 milyon dolarlık net çıkış gerçekleşti.

Tether, BAE Dirhamına Endeksli Stablecoin Çıkarmaya Hazırlanıyor

İkinci el araç satışlarında yeni dönem! İkinci el araç satışlarında yeni dönem!

Tether, Birleşik Arap Emirlikleri dirhamına (AED) endeksli yeni bir stablecoin çıkarma planlarını duyurdu. Bu yeni stablecoin, BAE merkezli Phoenix Group ve Green Acorn Investments ile iş birliği ile piyasaya sürülecek. Tether, bu stablecoin'in uluslararası ticaret ve havaleleri kolaylaştıracağını, işlem ücretlerini azaltacağını ve döviz dalgalanmalarına karşı koruma sağlayacağını belirtti. Tether CEO'su Paolo Ardoino, BAE'nin küresel bir ekonomik merkez haline geldiğini vurgulayarak, dirhama endeksli bu tokenin kullanıcılar için değerli ve çok yönlü olacağını ifade etti. BAE'de kripto para kullanımının, Sanal Varlık Düzenleyici Otoritesinin kurulmasıyla birlikte hızla arttığı belirtiliyor.

McDonald's'ın Instagram Hesabı Hacklendi: Sahte Token Tanıtımı Yapıldı

McDonald's'ın resmi Instagram hesabı, dün Solana tabanlı GRIMACE adlı bir memecoin'in tanıtımı için hacklendi. Bu token, kısa sürede yaklaşık 20 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı, ancak daha sonra 1 milyon doların altına düşerek büyük bir değer kaybetti. Instagram'daki sahte gönderiler silinmiş olsa da, bu tokenin "McDonald's'ın Solana üzerinde yaptığı bir deney" olarak tanıtıldığı görüldü. Fast food devinin Instagram profilinde "Solana'da 700.000 dolar için teşekkürler" yazan ve rug pull ifadesi içeren bir mesaj yer aldı.