Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 24 Haziran’da 60.000 doların altını görmüş olması piyasada paniğin artmasına sebep oldu. Analistler ise BTC’nin bir sonraki yönü konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bazı analistler Bitcoin’de artık yükselişin başlayacağını ifade ederken bir kısım analist düşüşün devam edeceğini iddia ediyor.

Bitcoin 54.000 Dolara Gerileyebilir Mi?

Bakan Şimşek'ten dış ticaret değerlendirmesi! Bakan Şimşek'ten dış ticaret değerlendirmesi!

Lider kripto para birimindeki fiyat hareketleri yatırımcıların gözünü korkutuyor ama analistler sakin olunması gerektiğini ifade ediyor. Her ne kadar sakinlik çağrısı yapılsa da Willy Woo gibi bazı analistler 54.000 dolar seviyesine kadar düşüş olabileceğini de ifade ediyor. COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Willy Woo, son fiyat düşüşüne ilişkin görüşlerini paylaşarak piyasanın aşırı kaldıracı azaltmayı başarmasına rağmen düşüşün henüz sona ermemiş olabileceği konusunda uyardı.

Woo, teknik göstergelerin Bitcoin için potansiyel bir kısa vadeli toparlanmaya işaret ettiğini vurguladı. Gerçekten de Bitcoin 59 bin doların altındaki seviyelerden toparlandı ve şu anda 61 bin dolar civarında işlem görüyor. Analist bu toparlanmaya rağmen piyasanın hala istikrarsız bir konumda olduğu konusunda uyardu. Bitcoin’in yukarı yönlü hareketinin sürdürülebilirliğinin vadeli işlem pozisyonlarındaki henüz gerçekleşmemiş olan önemli bir azalmaya bağlı olduğunun altını çizdi.

Dahası Woo, 54 bin doların düşüş ve yükseliş piyasası trendleri arasında önemli bir sınır görevi gördüğünü vurguladı. Mevcut makroekonomik ortam göz önüne alındığında fiyatın bu seviyenin altına düşmesi ya da üzerinde kalması son derece kritik.

Kaldıraçlı İşlem Nedir?

Kaldıraçlı işlem, yatırımcıların piyasada daha büyük bir pozisyon açabilmeleri için kullanılan bir finansal araçtır. Kaldıraç, mevcut sermayenin üzerinde bir işlem yapma imkanı sağlar, böylece daha az sermaye ile daha büyük miktarda yatırım yapılabilir. Örneğin, 1:10 kaldıraç oranıyla, yatırımcı 1000 dolarlık bir sermaye ile 10.000 dolarlık bir işlem açabilir. Bu işlemler daha büyük kar fırsatları sunarken, aynı zamanda riskleri de artırır çünkü piyasa tersine döndüğünde zararlar da katlanarak artabilir. Kaldıraçlı işlemler forex, hisse senedi ve kripto para piyasaları gibi çeşitli finansal piyasalarda kullanılır. 
Ancak yatırımcılar kaldıraçlı işlemlerin büyük risk taşıdığını ve kazanç gibi kaybın da büyük olabileceğini unutmamalı.

Kaynak: https://coin-turk.com/bitcoin-neden-dustu-dusus-devam-edecek-mi-zincir-ici-analistten-asiri-kaldirac-uyarisi

Editör: İrem Nur Kaya