McDonald's'ta hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül bakteri bulaştı, McDonald's'ta hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül bakteri bulaştı,

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından hazırlanan raporda, 1 yılı aşkın süredir devam eden savaşın Gazze üzerindeki yıkıcı etkileri ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Raporda, Gazze’nin yeniden inşası için gereken temel hizmetlerin ve sektörlerin ciddi zarar gördüğü belirtiliyor.

İnşaat kapasitesinin yüzde 96 oranında düştüğü Gazze’de, tarım üretimi yüzde 93, imalat sektörü yüzde 92 ve servis sektörü yüzde 76 oranında azalmış durumda. Savaş öncesinde de ekonomik olarak zayıf olan Gazze, İsrail'in Hamas ile sürdürdüğü savaşın ardından neredeyse tamamen felç olmuş bir ekonomiyle karşı karşıya kaldı.

Raporda, abluka altında olan Gazze’nin, bir ateşkes sağlansa bile, mevcut koşullarda yeniden inşasının 350 yıl sürebileceği uyarısında bulunuluyor. Bu durum, Gazze’deki ekonomik ve sosyal hayatın uzun vadede toparlanmasının son derece zor olacağını ortaya koyuyor. UNCTAD’ın raporu, Gazze’nin altyapı, sağlık, eğitim ve diğer temel hizmetlerde yaşadığı büyük yıkımı gözler önüne sererken, bölgenin yeniden inşasının uzun ve zahmetli bir süreç olacağına dikkat çekiyor.

Editör: Emine Koç