McDonald's'ta hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül bakteri bulaştı, McDonald's'ta hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül bakteri bulaştı,

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, aralarında Çin ve İran'ın da bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin katıldığı BRICS Liderler Zirvesi'ne katılması, 2022'deki geniş çaplı işgalin ardından devam eden çatışmalar nedeniyle Ukrayna ve müttefikleri tarafından eleştirildi.

Guterres'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ev sahipliğinde düzenlenen zirveye katılma kararı, Ukrayna ve müttefikleri tarafından tepkiyle karşılandı. Kiev Dışişleri Bakanlığı pazartesi günü X hesabından yaptığı açıklamada, "Bu, barış davasını ilerletmeyen yanlış bir seçimdir. Bu sadece BM'nin itibarını zedeler," ifadelerine yer verdi. Ayrıca, Putin'in bu yıl başlarında Ukrayna'nın davet ettiği İsviçre'deki barış zirvesine katılmayı reddettiğine dikkat çekildi. Rusya'ya karşı sert tutumuyla bilinen Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis de Guterres'in bu katılımını "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Editör: Emine Koç