DÜNYA

BM Genel Sekreteri Guterres'ten çağrı!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 7 Ekim’deki olaylar nedeniyle uluslararası toplumu Orta Doğu’daki şiddet ve acıları sonlandırmaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 7 Ekim’de meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili uluslararası topluma güçlü bir mesaj gönderdi. Guterres, "Hamas’ın korkunç faaliyetleri" olarak tanımladığı olaylara odaklanılması gerektiğini belirterek, bu şiddet döngüsünün sona erdirilmesi için çağrı yaptı.

Guterres, esirlerin serbest bırakılmasının ve silahların susturulmasının zamanının geldiğini vurgulayarak, "Barış, uluslararası hukuk ve adalet zamanı. Birleşmiş Milletler bu hedeflere ulaşma konusunda tamamen kararlıdır" dedi. Guterres, uluslararası toplumu Orta Doğu’daki acılara son vermeye yönelik daha fazla çaba göstermeye davet ederken, bölgedeki kan ve bölünmeye karşı umudu korumanın önemine değindi.

Guterres, İsrail, Filistin ve diğer bölge ülkelerinde kalıcı bir barışın sağlanması için kararlılıkla çalışmaya devam edilmesi gerektiğini belirtti. Ancak bu şekilde, bölge ülkelerinin barış, onur ve karşılıklı saygı içinde bir arada yaşayabileceğini ifade etti.

Bu mesaj, Orta Doğu'daki artan gerilime karşı uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi amaçlıyor ve Birleşmiş Milletler’in bölgedeki kalıcı çözüme olan bağlılığını yinelemesi açısından büyük önem taşıyor.