Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,55’lik bir düşüşle 9.668,10 puandan kapattı. Endeks, bir önceki kapanışa göre 253,30 puan azaldı ve toplam işlem hacmi 77,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,90, holding endeksi ise yüzde 3,13 oranında değer kaybetti. Sektör endekslerinin tamamı düşüş yaşarken, madencilik sektörü yüzde 3,49 ile en fazla gerileyen sektör oldu.

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda verdiği güvercin mesajların ardından olumlu bir seyir izlenirken, yurt içi piyasaların ise negatif bir ayrışma gösterdiğini belirtti. Powell’ın konuşmasında faiz indirimlerinin zamanlamasının gelen verilere ve risk dengesine bağlı olacağını vurgulaması, piyasalarda dikkatle takip edildi.

Gelecek hafta yurt içinde reel kesim güven endeksi, kapasite kullanım oranı ve TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özeti gibi önemli veriler izlenecek. Yurt dışında ise Japonya’da tüketici güven endeksi, Almanya ve Avro Bölgesi'nde büyüme ve TÜFE verileri ile ABD’de dayanıklı mal siparişleri gibi yoğun veri gündemi piyasaların odağında olacak. Teknik açıdan, BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.500 puan seviyeleri destek, 9.800 ve 9.900 puan seviyeleri ise direnç olarak öne çıkıyor.

Memur ve emekli zamları yeniden hesaplandı: İşte yani oranlar Memur ve emekli zamları yeniden hesaplandı: İşte yani oranlar

Editör: Nehir Durdağı