GÖZDEN KAÇMASIN

Borsa günü yükseliş ile tamamladı!

BIST 100 endeksi günü artışla kapattı. Küresel piyasalardaki karışık seyre karşın, teknik analizde direnç seviyeleri 9.000 ve 9.100 olarak öne çıkıyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü %0,40 oranında değer kazanarak 8.908,47 puan seviyesinden tamamladı. Endeks, bir önceki kapanışa kıyasla 35,63 puanlık bir artış kaydederken, toplam işlem hacmi 59,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektörel bazda bakıldığında, bankacılık endeksi %0,40, holding endeksi ise %0,56 değer kazandı. En fazla kazandıran sektör %4,96 ile finansal kiralama faktoring olurken, en fazla kayıp ise %0,64 ile inşaat sektöründe yaşandı.

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan makroekonomik veriler ve bilanço döneminin etkisiyle yatırımcılar temkinli bir duruş sergiliyor. Ayrıca, Japonya’da pazar günü yapılacak genel seçimler öncesinde piyasalarda kararsız bir seyir hakim. Bu gelişmelerin yanı sıra, küresel piyasalardaki belirsizlikler de dikkat çekiyor.

Uzmanlar, gelecek hafta yurt içinde Standard & Poor's’un (S&P) Türkiye değerlendirmesinin yakından takip edileceğini, ayrıca imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisinin önem taşıdığını belirtiyor. Yurt dışında ise ABD'den gelecek istihdam verileri ve büyüme oranları, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz kararı gibi önemli başlıklar piyasanın radarında olacak. Teknik analiz açısından BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.100 seviyeleri direnç olarak öne çıkarken, 8.800 ve 8.700 puan seviyeleri destek olarak değerlendiriliyor.