İbrahim Tatlıses'e uçakta olay çıkaran kızını sordular, verdiği tepki olay oldu! İbrahim Tatlıses'e uçakta olay çıkaran kızını sordular, verdiği tepki olay oldu!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,73 artışla 9.685,49 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 165,45 puanlık bir yükseliş kaydederken, toplam işlem hacmi 79,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,03, holding endeksi ise yüzde 0,97 oranında değer kazandı. Sektörler arasında en çok kazandıran yüzde 5,51 ile madencilik olurken, iletişim sektörü yüzde 2,52 kayıpla en çok düşüş yaşayan sektör oldu.

Küresel Piyasalarda Risk Algısı Azaldı

ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin ardından "yumuşak iniş" beklentilerinin artmasıyla küresel piyasalarda risk algısı azaldı. Analistler, önümüzdeki hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz kararlarının takip edileceğini belirtti.

Faiz Kararlarına Odaklanıldı

Fed'in gelecek hafta 25 baz puanlık bir faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakılırken, BoE ve BoJ'un faizlerde bir değişiklik yapması beklenmiyor. Analistler, BIST 100 endeksinde 9.750 ve 9.850 seviyelerinin direnç, 9.450 ve 9.400 puan seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu ifade etti.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eylül ayında politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını beklerken, yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması yüzde 46,65 olarak hesaplandı.

Editör: Nehir Durdağı