GÖZDEN KAÇMASIN

Borsa İstanbul'da sert düşüş!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 2,32 oranında değer kaybıyla 8.793,61 puandan kapandı. Bankacılık sektörü en fazla kaybettiren oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,32 oranında değer kaybederek 8.793,61 puan seviyesinden tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 208,73 puan azalış gösterirken, toplam işlem hacmi ise 74,1 milyar lira oldu. Günün en fazla kaybettiren sektörleri arasında bankacılık yüzde 4,68 düşüşle başı çekerken, holding endeksi de yüzde 2,92 geriledi. Öte yandan, menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü yüzde 3,63 artışla en çok kazandıran sektör oldu.

Bankacılık Sektöründe Sert Düşüş

Günün en çok kaybettiren sektörü olan bankacılık endeksindeki yüzde 4,68’lik düşüş dikkat çekerken, küresel piyasalarda ise ABD ve Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen kararlar sonrası risk iştahının artmasıyla pozitif bir görünüm izleniyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimi kararı ve ABD’de açıklanan makroekonomik veriler piyasalarda yankı buldu.

Önümüzdeki Hafta Takip Edilecek Gelişmeler

Analistler, gelecek hafta yurt içinde tüketici güven endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özeti ve reel kesim güven endeksi gibi verilerin yakından izleneceğini belirtti. Yurt dışında ise ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları, ABD Merkez Bankası’nın Bej Kitap Raporu, ABD’de dayanıklı mal siparişleri ve imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) gibi veriler takip edilecek.

Teknik analiz açısından, BIST 100 endeksi için 8.710 ve 8.650 puan seviyeleri destek noktası olarak öne çıkarken, 9.100 ve 9.200 puan seviyeleri ise direnç konumunda yer alıyor.