Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü yüzde 1,85 artışla 8.860,30 puandan tamamladı.

Önceki kapanışa göre 161,11 puanlık bir yükseliş kaydeden endeksin, işlem hacmi ise 85,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,81, holding endeksi ise yüzde 2,39 oranında değer kazanarak piyasadaki olumlu havaya katkı sağladı.

Sektörel bazda değerlendirildiğinde, ulaştırma sektörü yüzde 3,90 ile günün en çok kazandıran endeksi oldu. Bunun yanında, sigorta sektörü ise yüzde 0,72 kayıpla günün tek düşüş yaşayan sektörü olarak dikkat çekti. Küresel piyasalarda ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceğine dair beklentiler, piyasalarda pozitif bir hava oluştururken, ABD'de enflasyonun hedef seviyelere inebileceğine dair iyimserlik de sürüyor. Bu durum, küresel yatırımcıların risk iştahını artırmış durumda.

Adana’da eşini ve oğlunu öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet Adana’da eşini ve oğlunu öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Analistler, yarın yurt içinde konut fiyat endeksinin açıklanacağını ve bunun piyasa yönünde etkili olabileceğini ifade ediyor. Yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı açıklamalar, İngiltere’de açıklanacak enflasyon verileri ve Japonya'da açıklanacak makine siparişleri verisi takip edilecek.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.900 ve 9.000 puan seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirten analistler, 8.700 ve 8.490 puan seviyelerinin ise destek olarak öne çıktığını kaydediyor. Piyasalardaki gelişmeler, hafta boyunca açıklanacak şirket finansal sonuçlarıyla birlikte yatırımcıların dikkatle izleyeceği unsurlar arasında yer alacak.

Editör: Nehir Durdağı