Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Ağustos ayında yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Hisseleri %23,4 oranında yükselen Beşiktaş, yeşil sahalardaki başarılı performansını borsaya da taşıdı.

Beşiktaş’ın Başarılı Performansı Borsada Yansıma Buldu

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Sivasspor'u 1-0 yenerek puanını 9’a yükselten Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise İsviçre ekibi Lugano'yu 5-1 yenerek lig aşamasına yükseldi. Ayrıca, Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek Turkcell Süper Kupa'nın sahibi olan siyah-beyazlı ekip, bu sportif başarıların etkisiyle borsada yatırımcılarına kazandırdı.

Fenerbahçe Borsada da Zirvede

Fenerbahçe, Süper Lig'de liderliğini sürdürerek ve başarılı transferlerle borsada da yükselişe geçti. Hisseleri %1,3 oranında artan sarı-lacivertli ekip, özellikle yüksek bonservis bedelleriyle yaptığı oyuncu satışlarıyla dikkat çekti. Fenerbahçe, yıl başından bu yana en fazla kazandıran spor şirketi olarak %55,2 oranında bir artış gösterdi.

Galatasaray ve Trabzonspor Hisselerinde Düşüş

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Young Boys’a elenen Galatasaray’ın hisseleri, Ağustos ayında %5,7 oranında değer kaybetti. Trabzonspor ise Süper Lig'de beklenen performansı gösteremedi ve borsada %18,4 kaybettirdi.

Yüzlerce istasyonu bulunan akaryakıt devi satılıyor! Yüzlerce istasyonu bulunan akaryakıt devi satılıyor!

Fenerbahçe, Piyasa Değerinde Zirvede

Halka açık 4 spor şirketi arasında en yüksek piyasa değerine sahip kulüp olan Fenerbahçe, Ağustos ayını 14 milyar 45 milyon 262 bin TL piyasa değeriyle tamamladı. Fenerbahçe'yi, Beşiktaş 8 milyar 916 milyon TL, Galatasaray 8 milyar 46 milyon TL ve Trabzonspor 4 milyar 550 milyon TL ile takip etti.

Editör: Sinan Saygı