İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Böyle evlat düşman başına! Annesini öldüren babasını korudu

Böyle evlat düşman başına! Annesini öldüren babasını korudu

Antalya'da eşi Fadim Temirhanoğulları’nı öldürmekle suçlanan Savaş Temirhanoğulları ve ona yardım ettiği iddia edilen F.İ., Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Antalya'da eşi Fadim Temirhanoğulları’nı öldürmekle suçlanan Savaş Temirhanoğulları ve ona yardım ettiği iddia edilen F.İ., Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya maktulün ailesi, kadın dernekleri ve taraf avukatları katıldı. Maktulün annesi Mediha Saçlı, duruşma salonuna kızının fotoğrafıyla gözyaşları içinde girdi.

Sanıktan Çelişkili Savunma: "Eşimi Ben Öldürdüm"

Sanık Savaş Temirhanoğulları, duruşmada cinayeti işlediğini kabul etti ancak olayın anlatıldığı gibi olmadığını öne sürdü. "Kadın öldüren adam, adam değildir. Onurlu insan değildir" diyen sanık, eşinin son zamanlarda psikolojik sorunlar yaşadığını ve antidepresan ilaçlar kullandığını iddia etti.

Savunmasında olay gecesini anlatan sanık, "Eşimle barışmaya gitmiştim, üzerimde silah yoktu. Ancak eşim beni aldattığını itiraf etti ve tartışma çıktı. Bana hakaret etti, silahı eline aldı. Onun elinden silahı aldım ve ateş ettim. Kaç defa tetiğe bastığımı hatırlamıyorum" dedi.

Sanığın sözleri üzerine maktulün ailesi tepki gösterince, mahkeme başkanı aileyi uyardı.

F.İ.: "Biz Barışmaları İçin Gittik"

Cinayet sırasında sanıkla birlikte olan ve tutuksuz yargılanan F.İ., savunmasında olayın tamamen yanlış anlaşıldığını öne sürdü. "Rahmetliyi tanırım, hem ablam hem iş arkadaşımdı. Aralarında sorunlar vardı, ben barışmalarına yardımcı olmak istedim" dedi.

Olay gecesi Fadim Temirhanoğulları’nın eşini görünce "Senden kurtuluş yok, değil mi?" dediğini aktaran F.İ., "O an sinirler gerildi, bir anda tartışma büyüdü. Savaş ağabey silahı aldı ve peş peşe ateş etti. Ben engel olmaya çalıştım ama başarılı olamadım" diye konuştu.

Maktulün Ailesi: "En Ağır Cezayı Almasını İstiyoruz"

Duruşmada söz alan Fadim Temirhanoğulları’nın annesi Mediha Saçlı, sanığın en ağır cezayı almasını talep etti. "Kızım boşanma aşamasındaydı ve korkuyordu. Beni arayıp, ‘Başına silah dayadı’ dedi. KADES uygulaması vardı, sürekli tehdit altındaydı. Şikayetçiyim, en ağır ceza verilsin" dedi.

Baba Mehmet Saçlı ise kızının evliliğinde sorun yaşadığını cinayetten sonra öğrendiğini belirtti.

Sanık Kızı: "Annem Babamdan Korkmazdı"

Sanık Savaş Temirhanoğulları’nın kızı İ.T., babasının annesine şiddet uyguladığını görmediğini öne sürdü. "Annemin psikolojik sorunları vardı, ilaç tedavisi görüyordu. O gece babam eve geldiğinde kavga çıktı, tartışma sırasında bağırmalar duyduk. Sabah kalktığımda annemin yerde yattığını gördüm" dedi.

Ancak maktulün ailesi, sanığın uzun süredir eşine şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini belirterek, "Eğer böyle olmasaydı, kızımız KADES uygulamasını kullanmazdı" ifadelerini kullandı.

Sanığın Tutukluluğuna Devam Kararı

Sanık Savaş Temirhanoğulları’nın tutukluluk halinin devamına, cinayete yardım etmekle suçlanan F.İ.’nin ise adli kontrol şartıyla serbest kalmasına karar verildi. Duruşma 12 Mart tarihine ertelendi.

Kadın Derneklerinden Tepki: "Namus Cinayeti" Savunması

Duruşmanın ardından Antalya Adliyesi önünde açıklama yapan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey, sanığın savunmasını eleştirerek "Kadınlar öldürülüyor ve katiller namus bahanesiyle cezadan kaçmaya çalışıyor. Biz bu davanın takipçisi olacağız" dedi.

Maktulün Annesi: "Boşansaydı, Neden Öldürdü?"

Anne Mediha Saçlı, "Kızımı canice öldürdü, neden boşanıp gitmedi? Hep kadınlar, çocuklar ölüyor. En ağır cezayı alsın" diye konuştu.

Türkiye’de artan kadın cinayetleri karşısında, Fadim Temirhanoğulları davasının nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *