Brezilya hükümet sitesindeki açıklamaya göre, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi'ne çevrimiçi katılarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Lula, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda söylediği gibi, Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline geldi" diyerek, bu durumun Batı Şeria ve Lübnan'a da yayılmaya başladığını ifade etti.

Ayrıca, Ukrayna'daki gerilimin tırmanmasının önlenmesi ve barış müzakerelerinin başlatılmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Lula, "Küresel etkileri olabilecek iki savaşla karşı karşıyayız" değerlendirmesinde bulundu. Lula, ortak çıkarlar doğrultusunda birlikte hareket etmenin gerekliliğine dikkat çekti.

İran, İsrail saldırısının ardından tüm uçuşları iptal etti İran, İsrail saldırısının ardından tüm uçuşları iptal etti

Brezilya'nın G20 dönem başkanlığına verdikleri destek için diğer üye ülkelere teşekkür eden Lula, bu desteğin eşitsizliklerin azaltılmasına yönelik girişimlerin ilerletilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Editör: Emine Koç