Dünya genelinde sanatseverler ve müzik tutkunları için dopdolu bir hafta başlıyor. Fuarlar, sergiler, konserler ve film festivalleriyle dolu bu hafta, farklı ülkelerde düzenlenen birçok etkinlik sanatın ve eğlencenin tadını çıkarabileceğiniz fırsatlar sunuyor.

İspanya'nın Barcelona kentinde sanatseverlerin heyecanla beklediği "Swab Barcelona" fuarı, 3-6 Ekim tarihlerinde kapılarını açacak. Dünya çapında koleksiyonerleri bir araya getiren bu etkinlikte, 60 uluslararası galeride sergilenen antika ve çağdaş sanat eserleri yer alacak.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen ve ülkenin en büyük sanat fuarlarından biri olan "ArtVilnius", 4-6 Ekim'de Litexpo fuar alanında gerçekleşecek. Uluslararası çağdaş sanat eserlerinin 60’tan fazla galeride sergileneceği fuara 20 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor.

"Ege Güneşi" Belgeseli Mansiyon Ödülü Kazandı! "Ege Güneşi" Belgeseli Mansiyon Ödülü Kazandı!

Çin’in Hong Kong bölgesinde ise "Fine Art Asia" fuarı, 4 Ekim’de Hong Kong Konferans ve Sergi Merkezi’nde başlıyor. Ziyaretçiler, 5 bin yıllık Çin kültürünü yansıtan eserlerin yanı sıra Asya ve Avrupa kültüründen sanat eserlerini de görme fırsatı yakalayacaklar.

Japonya'daki Tokyo Yunus Emre Enstitüsü Sanat Galerisi de bu hafta "Güncel Fermanlar" sergisine ev sahipliği yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle 1-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek sergide, 16 Türk sanatçının 30 eseri sanatseverlerle buluşacak.

Müzik dünyasının yıldız isimleri bu hafta Avrupa’da sahne alıyor! Rock grubu Nick Cave and the Bad Seeds, 2 Ekim'de Oslo’da, 3 Ekim'de ise Stokholm'de sahne alacak. Janet Jackson 5 Ekim'de Münih'te, Melanie Martinez 2 Ekim'de Paris'te, efsanevi country müzisyeni Bob Dylan 4 ve 5 Ekim'de Prag’da konser verecek.

Diğer yandan Gipsy Kings ft. Nicolas Reyes 2 Ekim'de Amsterdam’da sahne alacak. Heavy metal devi Iron Maiden 5 Ekim'de Las Vegas’ta, efsanevi sanatçı Paul McCartney ise 5 Ekim'de Buenos Aires'te hayranlarıyla buluşacak.

İsviçre'nin Zürih kentinde bu yıl 20. kez düzenlenen "Zürih Film Festivali" 3 Ekim'de sinemaseverlere kapılarını açıyor. Festival kapsamında "The Order", "The Apprentice", "Anora", "Bird" ve "Bergers" gibi filmler gösterilecek.

ABD’deki "Hamptons Uluslararası Film Festivali" ise 4 Ekim’de New York’ta başlıyor. Festivalde ünlü yönetmenler R.J. Cutler, Rashida Jones, Erik Nelson ve Joshua Zeman söyleşi yapacak ve sinemaseverlerle buluşacak.

Laura Gabbert’in yönettiği belgesel film "Food and Country" 2 Ekim’de, James Twyman’ın aksiyon-korku filmi "The Legend of Johnny Jones" ise 3 Ekim’de ABD genelinde vizyona girecek.

Joker serisinin yeni filmi "Joker: Folie a Deux", Aaron Schimberg’in yazıp yönettiği "A Different Man", Nora Fingscheidt'ın yönettiği "The Outrun", David Henrie’nin korku filmi "Monster Summer", Marc Forster imzalı "White Bird", Scott Goldberg’in yazdığı "The Forest Hills", Michael Felker’ın yazdığı "Things Will Be Different" ve Nicholas Ma’nın belgesel filmi "Leap of Faith", 4 Ekim’de ABD'de izleyicilerle buluşacak.

Editör: Nehir Durdağı